Boomerang Design is een onderdeel van Groot Eiland vzw. Groot Eiland bied kansen aan mensen die moeilijkheden hebben om werk te vinden op de gewone arbeidsmarkt, door opleidingen en begeleiding aan te bieden.

Bij Boomerang Design worden vooral de technieken van houtbewerking aangeleerd, meer bepaald het werken met massief hout. In samenwerking met MAD Brussels en zowel gevestigde en beginnende designers  hebben we een collectie opgebouwd van kwalitatieve producten. Deze producten voldoen steeds aan een aantal criteria.

Zowel bij het ontwerpen, als de productie en het afvalbeheer volgen we bijvoorbeeld zoveel mogelijk de principes van circulaire economie. Concreet wil dit zeggen dat:

  1. De materialen die gebruikt worden ofwel afkomstig zijn van restpartijen, of hergebruikte materialen zijn.  
  2. Als er nieuwe materialen of semiproducten nodig zijn, ze zoveel mogelijk lokaal worden verworven of gemaakt. 
  3. De objecten worden voor en na de productie enkel met natuurlijke producten behandeld of met producten die weinig belastend zijn voor onze omgeving. (zandstralen, poederlakken, bio-based vernis of olie, … )
  4. De afgewerkte producten enkel met natuurlijke materialen worden verpakt voor het vervoer. 
  5. De objecten voldoen aan de opleiding die wordt gegeven in Atelier Groot Eiland. 

Boomerang Design is laureaat van het project Be.Circular

Binnen het kader van de circulaire economie, geven we de garantie dat de materialen niet “nieuw” zijn aangekocht, maar wel direct voortvloeien vanuit een hergebruikcircuit. 

Voor de afwerking garanderen we dat het hout enkel wordt behandeld met bio-based producten. Dit wil zeggen dat het gaat om vernissen, of olies die dezelfde beschermde functie bieden als traditionele producten, maar waarbij de chemische additieven zoveel mogelijk worden vervangen door natuurlijke producten. 

 

 

© 2021 - 2023 Boomerang | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel